Казвам се Виталий Чеботар и съм роден през 1977 г., в град Болград, Одеска област, Украйна. Изповядвам източноправославната вяра. В България съм благодарение на архимандрит Павел, от Казанлък, който за съжаление вече не е сред живите. С него се запознавам по щастлива случайност в родния си град през 1996 г. Винаги ще съм признателен на отеца. С негово съдействие записвам и завършвам през 1996-98 г. паралелния курс в Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски” В същата година съм приет във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, специалност теология. Дипломирам се през 2003 г. На следващата година защитих магистратура на тема “Свидетелите на Йехова и учението им за кръвопреливането”. Свободното си време отделям за писане на статии, стихове, разкази за духовна просвета и култура, прави и преводи от руски. Част от творчеството ми е вече отпечатано в сп. “Търновски епархийски вести”, в казанлъшкия вестник „Долина”, великотърновските вестници „Борба” и „Фактор ВТ” сайтовете - "Бъди верен", "Всемирното православие" „Православие БГ”, За контакти, предложения и коментари пишете ми на адрес: vitalik26@rambler.ru

неделя, 7 август 2011 г.

Узаконеното убийство


Тази статия беше публикувана  на 7 август 2011 година в сайта  "Бъди верен"


Малкото бебе прави безпомощни опити да избегне смъртната опасност. Но никой не иска да се смили над него. Безжалостно му откъсват ръцете, краката, раздробяват главата му.
Тези редове не са взети от сценарий на филм на ужасите. Това са реални факти. Не, те не са извадени от протокола на съдебен процес, нито пък са изповед на бивш садист. Известно е, че служителите на дявола, имитирайки християнско богослужение, по време на извършването на черна меса на корема на гола жена заколват младенец, а след това се отдават на блудни оргии. Но посоченото убийство извършват „християни”, по-точно тези, които се наричат така.
За Бога или за дявола те извършват същото, което и сатанистите, само че в обратен ред: първо се отдават на блудни оргии, а после убиват бебето. Даже ако бебето е заченато от законен мъж, все още не се говори за човек, освен ако не бъде последвано от раждането на младенеца. Нали Господ е казал: “плодете се и множете се”(Бит. 1:28), а не „бъдете похотливи”?! Но кой може да каже, че зародишът не е бебе, не е живо същество? Нима мъртъв организъм може да се развива и расте? Нима това е орган на майката? Та нали той, дори в половината от случаите, е от друг пол, да не говорим за кръвната група и другите генетични различия. Това са толкова  очевидни неща.
Ето какво казва съвременната наука, изучавала плода, с помощта на най-новите технологии като УЗИ, електронен контрол за сърцето на ембриона, радиационна имунна химия:
1. При бременност от 18 дни, у зародиша се усещат сърдечни тонове и започва изцяло да действа обособената му кръвоносна система.
2. При продължителността на бременността от 7 седмици (50 дни), при нероденото още дете се фиксират мозъчни импулси. Малкият човек вече има напълно оформени външни и вътрешни органи.
3. При продължителността на бременността от 10 седмици (70 дни), нероденото още дете притежава онези характеристики, които имат децата след раждането си.
4. При продължителността на бременността от 13 седмици (92 дни или 3 месеца), зародишът достига такова ниво на развитие, че вече обръща глава, прави различни движения, гримасничи, свива юмручета, намира устата си и си смучи пръста.
В учебника, по който се обучават американските студенти-медици, се казва, че зародишът по право може да счита за втори пациент. Но ние не искаме да го признаем за човек, за да можем спокойно да го убием.
С помощта на ултразвуков апарат ще видим, какво означава аборта за горкото бебе в майчината му утроба. Подобен филм на дванадесет седмичен зародиш направи американският лекар, акушер-гинеколог Бърнард Натансън, бивш директор на специализирана болница за аборти, извършил около 60 хиляди такива операции. Ето текстът към неговия филм “Безмълвен вик”:
“Сега на екрана виждаме дванадесет седмично дете в ултразвуково изображение в реален мащаб и реално време. Това е главата, а това - тялото. А ето и ръката, която се свива към устата. Ако разгледаме изображението отблизо, ще различим окото, носа и дори мозъчната кухина. Тази пихтиеста тъкан е плацентата. А ето тук долу, в края на екрана, са краката. Виждаме как бие сърцето, извършвайки около 140 удара в минута. От време на време детето леко променя положението си. Движенията му са спокойни, то се намира в защитено пространство.
Сянката, която се появи сега е долу, на нивото на екрана, това е вакуум-кюретка – специален инструмент, който е свързан чрез вакуумна тръбичка с електрическа помпа със 
“засмукващо”налягане - около 55 милиметра живачен стълб. Виждате как кюретката ще се приближи към бебето, а то в опита си да я избегне, започва да прави активни, панически движения.
Сега то се движи целенасочено. Макар инструментът още да не е докоснал детето, то  вече е много възбудено. Устата му е отворена.
...Вакуумната кюретка вече напипва бебето и то отново широко отваря  уста в безмълвен вик. Сега сърцето му бие по-бързо. Чувства се застрашено и вече не е в безопасност, отмества се настрани в лявата страна на матката и във възбудено състояние се опитва да се скрие от безжалостния инструмент, с който лекарят се кани да го убие. Сърдечните удари видимо се увеличат и вече достигат около 200 удара в минута. Детето несъмнено усеща смъртната опасност. Околоплодният мехур е разкъсан, околоплодната течност изтече, инструментът се залепва за него и под действието на налягането откъсва тялото от главата на бебето. Вече ги няма краката. Виждаме движението на инструмента, разкъсващ цялото тяло. Цялата сила на инструмента е насочена срещу детето. Тялото е унищожено. Сега лекарят вкарва друг инструмент - аборцанг, за да обхване добре главата, да я смачка и да я отдели от матката. Главата е прихваната... Можем да видим само късчета тъкан и парчета, говорещи че тук, допреди малко е имало живо безпомощно мъничко човешко същество”.
Друг начин на убийство - разрязват на части тялото на детето, с помощта на специален нож, с формата на примка. Ако продължителността на бременността е над 10-11 седмици, трябва да се смачка главата на детето със щипци, иначе е невъзможно да отдели от утробата на жената. В повечето случаи това зверство и жестоко убийство на бебето с оформена вече нервна система се извършва без никакви обезболяващи средства за него.

На още по-късен етап от бременността в околоплодния мехур се вкарва концентриран разтвор на готварска сол или глюкоза, разрушаващ кожата на живото бебе, което му причинява мъчителна смърт, а след няколко часа започва родилната дейност. Има и още един метод – израждат детето живо с малко цезарово сечение или предизвикват изкуствено раждане, а след това го умъртвяват по начин, какъвто предпочита “лекарят” или по-право - палачът.
Няма лекар, който рано или късно да не е осъзнал, че абортът е убийство, навярно няма и такава жена. В Америка много от нещастните, направили аборт, не се справят с психическите си преживявания за стореното и заемат второ място по количество на самоубийците след наркоманите. Да пази Господ от такава смърт! Известно е, че те отиват директно в ада. Към самоубийците се причисляват и жените починали по време на аборт.
Жени, убили своите деца не се отчайвайте! Бог чака вашето поправяне, вие имате надежда за опрощение на греховете и Божията милост след изповед пред православен свещеник и искрено покаяние, че никога повече няма да направите подобно нещо.
Срещат се обаче и такива жени, които не изпитват никакви угризения на съвестта. Това вече не са жени, а чудовища в женски образ!
Други „цивилизовани” жени пък предпочитат да убиват децата си в най-ранна възраст – в първите дни на живота им с помощта на спирали и таблетки, и после самодоволно заявяват, че не са извършили греха на убийството. Но не! И вие сте убийци! Спиралите не позволяват на заченатото бебе да се развива. Изследванията показват, че никакви таблетки и химически препарати не препятстват създаването на нов човешки живот. Макар те да се опитват да попречат на процеса на съзряването и излизането на яйцеклетката, все пак често става и овулация и зачатие. Докторът по медицина Артун Лисец от Хърватия е установил, че в случаите с употреба на таблетки, произведени през 60-те години, това е ставало в 5-10% от циклите. Днес контрацептивите съдържат доста по-малко хормони в сравнение с предишните години, така че става зачеване дори още по-често. И едва след него идват таблетките и химическите препарати, които убиват заченалото се вече бебе.
Въпреки че зародишът в ранен стадий на развитие няма оформена нервна система, в него обаче вече има безсмъртна душа. “Тялото без дух е мъртво” (Иак. 2:26), - учи Свещ. Писание, затова е невъзможно развитието на зародиша без душа. Следователно, убийство на човек в безсъзнателно състояние не е нищо друго освен ужасно злодеяние!Освен това контрацептивите са много вредни за женския организъм: те поразяват зрителния нерв, причиняват тромбофлебит, предизвикват ракови заболявания на гърдите и женските органи. Абортите, спиралите,  контрацептивите разрушават женския организъм, който след зачатие, се приготвя да износи детето. Например гърдите се приготвят да произвеждат мляко, променят се хормоните в тялото на жената и т. н. С убийството на бебето рязко се прекъсват всички тези процеси и възникват физиологични последици. Деветдесет и пет процента от жените, правили аборт, страдат от рак на матката, маточните тръби, яйчниците, гърдата и др. Разстройството  на женския организъм при последваща бременност води до преждевременно раждане. Двойно се увеличава количеството на мъртвородени и недоносени деца, а останалите живи деца често се раждат болни, хилави и с физически недъзи.
Над това да се “възпита” човек, който да счита, че да се убие плода в утробата не е чак толкова ужасна работа, но дори е нещо необходимо и полезно, са се потрудили немалко философи, лекари, учители, политици и родители. Децата се убиват, защото пречат, нуждаят се от средства и храна. Господ призова хората да се трудят, призова Адам и Ева да се плодят и размножават и да напълнят земята. Но човекът тръгна против Бога и с извратеното си съзнание измисли своя лична псевдоистина: спестява си труда за сметка на убийството на собствените си деца, за да не изпълни Божията заповед, да се отърве от труд и отговорност. По този начин човекът влиза в открита вражда и с Бога и със себе си. Е, станахме ли от това по-щастливи?!
Първият мъж в историята на човечеството нарече първата жена Ева, което означава “живот”, защото благодарение на нея всички, които са живяли и живеят, са видяли този свят. Но как да наречем жените, убиващи децата си с мъчителна смърт? Тези, които са призвани да защищават безпомощното мъничко същество, да съхранят със своята любов и топлина неговия живот, точно те да го обричат на ужасна смърт! Тогава кой може да защити безпомощния младенец?
Има два пътя на спасението: запазването на целомъдрието – девство, вдовство или честно съпружество, при което децата трябва да се раждат толкова, колкото дойдат. Всичко останало е от лукавия. Ала някои са обхванати от блудна страст толкова силно, че цял живот задоволяват капризите на този свой греховен недъг. С тях спорът е безсмислен.
Има и такива, които водят безразборен полов живот във време, когато смъртоносният вирус на СПИН се разпространява с мълниеносна бързина. Тази болест е неизлечима и води до смърт. Но освен срамните болести на тялото, тези хора се разболяват и духовно, защото вследствие на аборти и употреба на противозачатъчни, човек бива обзет от нечисти духове.
Родители, станете най-после родители, а не убийци! Лекари, бъдете лекари, а не палачи, служители на живота, а не на смъртта! Младежи – бъдете защитници на живота, а не страхливци! Момичета, кой, ако не вие, ще опази вашето целомъдрие, щастието и живота на заченалите се у вас хора?!
Да положим необходимите усилия, всеки според собствените си сили и възможности, всеки от своето място, за да осъзнаем целия ужас на ставащото и да възтържествува законът на съвестта и на държавно ниво! Ние сме длъжни да направим това, длъжни сме юридически да защитим невинния, беззащитен човек, да приемем закон, забраняващ абортите!Докато не се приеме такъв закон, кръвта на невинните младенци ще тежи върху всеки от нас! Един съвременен гръцки прозорлив старец казва: “Докато държавното законодателство не забрани аборта, последствията от това ще тежат върху всеки отделен гражданин, тоест Бог ще наказва целия народ. Но когато се приеме закон, забраняващ абортите, тогава наказанието ще понасят само тези, които съгрешават”.Според официални данни от аборти ежегодно в Украйна, Русия и Беларус загиват 8 милиарда младенци. Цяла река от кръв залива нашите страни! Безмълвният вик на тези невинни жертви на нашето равнодушие и грях навличат Божието проклятие и гняв върху цялата страна и върху всеки един от нас поотделно! Не ли е време да се осъзнаем!?
Старец Паисий ни съветва да действаме така: “Трябва да се срещнем с депутатите от всичките партии, които са съзнателни християни, и които са съгласни да действат заедно, защото християните не се делят на политически партии, понеже ги обединява Христос. И когато всички са съгласни, всеки депутат да отиде в своя окръг и да каже на епископите, че иска да се направи запитване, като ги помоли за помощ. Епископите трябва незабавно да реагират и след решение на Св. Синод да обявят чрез медиите, че искат отмяната на закона, разрешаващ убийствата на деца.
Също така да реагират и християнските лекари и всички заедно да излязат със заявление в медиите, че абортът е убийство, което носи тежки физиологични последици както за майката, така и за нейните деца.
По същия начин политиците да говорят и пишат за проблема с намаляването на раждаемостта сред населението, защото докато християните имат по едно дете, мюсюлманите имат по десет, и съвсем скоро ще се сблъскаме с проблем, който ясно ще посочи нашите беззакония и нарушаването на Христовите заповеди. Не са ни виновни другите. Ето, малцинствата започнаха да създават проблеми, откакто нашите жени без война започнаха да убиват неродените си деца.
И така, когато се раздвижат всички тези сили и всички останали авторитетни лица, да се насрочи ден за референдум, епископите от Църквата да призоват народа на протестно шествие, на което да се иска отмяна на закона, разрешаващ абортите. Ние, като християни, не искаме да нарушаваме Христовите закони, но и управляващите са длъжни да уважават свободата на християнските граждани. От момента, в който започна да действа държавният закон, разрешаващ абортите, християнските лекари са лишени от свободна воля. Лекарят-християнин следва Божия закон и неговата съвест му казва: 
“Не убивай!”. А когато той е принуден да направи аборт, ще трябва да напусне или изгуби работата си, за да не съгреши”.

Старецът иска да ни внуши, че ние християните не бива да стоим със “скръстени ръце” пред антихристовия морал, който съвременният свят ни предлага. В противен случай ще ни застигне Божият гняв от Откровението на св. ап. и евангелист Иоан Богослов, задето “не се покаяха за убийствата си, нито за магьосничествата си, нито за блудството си, нито за кражбите си” (Откр. 9:21).
Необходимо е ново законодателство. Абортът е нарушение дори на Хипократовата клетва, която се дава в медицината още даже преди Рождество Христово. “Нашата цел е да пазим най-фундаменталното право от всичките права – правото на живот”, е записано в повечето европейски конституции.

Държавата ни (Украйна) прие закон, забраняващ рекламата на цигари и алкохолни напитки. Това е първата крачка към оздравяването на нацията, без оглед на яростната съпротива на бизнесмените, получаващи огромни приходи от производството, рекламата и търговията с отрова. Дори на кутиите с цигарите е задължителен надписът: “Министерството на здравеопазването предупреждава, че тютюнопушенето е вредно за Вашето здраве”.
Но когато въпросът касае ползата на самото “здравеопазване”, печалбата на лекари, клиники и институтите, занимаващи се с аборти и търговия с мъртвите тела на децата, които продават за производството на козметика, тогава “лекарите” мълчат. Нещо повече. Съвременните “женски консултации” или „кабинети за семейно планиране” на практика са рекламни агенции за индустрията на абортите, защото не убеждават жените да не убиват децата си, а активно ги съветват да се отървават от тях. Опитите да се разпространяват листовки срещу абортите в поликлиниките и женските консултации предизвикват ненавист и остър протест от страна на “лекарите”. Други пък “лекари” се опитват да докажат, че заченалото се дете е като болен зъб. Но дори болния зъб жената лекува, а не бърза да вади.
Преди законовото премахване на абортите, трябва да се приеме закон, задължаващ хирургичните отделения, извършващи аборти, да окачват следния надпис: “Министерството на здравеопазването предупреждава, че Вие убивате живо дете, което иска да живее, както и Вие, и което има същото право на живот като Вас”, като едновременно с това се дават премии на онези от специалистите, които запазват живота на неродените деца.


Източник:Лвовско областно обединение на гражданите „Път на православните”.
Превод от руски: Виталий Чеботар и Елена Александрова